BERLIININ TELEVISIOTORNI

BERLINER FERNSEHTURM


Berliinin televisiotorni on yksi Berliinin tunnetuimmista ja suosituimmista nähtävyyksistä. Berliinin televisiotorni on Euroopan neljänneksi korkein rakennus. Televisiotorni on 368 metriä korkea ja sijaitsee Alexanderplatzilla.


Berliinin televisiotorni on rakennettu vuosina 1965-1969 ja tornin avajaiset olivat 3. lokakuuta 1966, jolloin myös ensimmäinen lähetys lähetettiin. Saksan demokraattinen tasavalta eli DDR tilasi televisiotornin 1950-luvun lopulla tv- ja radiolähetyksiä varten. Torni on suunniteltu Stuttgartin televisiotornin ja Neuvostoliiton Sputnik- satelliitin pohjalta.

Tornin pallon (, jonka halkaisija on 32 metriä) keksiosassa noin 203 metrin korkeudessa sijaitsee näköalatasanne ja ravintola. Televisiotornin hissien nopeus on kuusi metriä sekunnissa ja portaita näköalatasanteelle on 986.

Televisiotornia kutsutaan myös nimellä ”Paavin kosto”. Tämä johtuu siitä, että auringon paistaessa ja heijastuessa televisiotornin teräspallosta muodostuu yleensä ristiä muistuttava heijastus.

Emina ja Moona

Kommentit

Suositut tekstit