ODOTUKSIA JA TAVOITTEITA

Lähtipä mille tahansa matkalle täyttyy mieli monenlaisista odotuksista ja hetkeä ennen kotioven sulkemista kutkuttaa odotuksen tunne jo mukavasti mahanpohjaa. Tältä reissulta Laanilan lukion opiskelijat odottavat unohtumattomia elämyksiä, iloa ja rohkeutta sekä itsevarmuutta käyttää saksan kieltä. Tietysti hyvää mieltä tuo myös ajatus siitä, että kaiken kokemansa saa jakaa omien kavereittensa kanssa. Päätyipä vapaina hetkinään kuljeskelemaan Unter den Lindenin lehmusten alle, istumaan kahvilaan tai hipistelemään kevään uutuustuotteita johonkin suuren kaupungin lukuisista kaupoista, on kotiin tuomisina varmasti paljon mukavia muistoja.

Tavoitteekseen oppimisen suhteen opiskelijat ovat asettaneet itselleen muun muassa syvällisemmän perehtymisen Saksan historiaan ja toiseen maailmansotaan sekä kylmän sodan seurauksena kohonneeseen muuriin. (Lue myös Hannan, Jasminin ja Tinjan blogipostaus Checkpoint Charliesta.) Muutaman vuosikymmenen taakse meidät vievät esimerkiksi vierailumme DDR- ja Stasi-museoissa ja opastettu käynti Sachsenhausenin keskitysleirillä.

Moni reissulainen ei ole aiemmin käynyt Saksassa, joten väistämättä matkalta odottaa myös unohtumattomia ruokaelämyksiä. Ruokaa tilatessaan on oiva tilaisuus harjoitella esimerkiksi fraaseja Ich hätte gern... ja Eine Cola, bitte. Uusista herkuista nauttiessaan voi keskittyä kuuntelemaan ympärillään olevien syntyperäisten saksalaisten tapaa ääntää ja kenties uskaltautua vaihtamaan muutama sana jonkun kanssa.

Kaduilla kulkiessaan opiskelijat arvelevat näkevänsä Berliinin monikulttuurisuuden sekä historiallisen kerrostuneisuuden ja havainnoivansa opiskelemaansa kieltä mainoksissa, kylteissä, ruokalistoissa - kaikkialla ympärillään.

Kommentit

Suositut tekstit